Daca sunteti in cautarea unui caine mic, energic cu mult personalitate, nu cautati mai departe. De-a lungul istoriei, Pomeranian a fost un companion mititel al familiei regale si al oamenilor de rand, de asemenea. Cu o fire vesela, placura, acest caine mic a avut un numar impresionant de admiratori.
Istoricul si originea
Pomeranian-ul este cunoscut ca are descendenti din cainii de sanie din Laponia si Islanda. Rasa este cea mai mica din grupa de caini cunoscuta ca tipul "Spitz". Initial, versiunea mai mare de Pomeranian a fost cunoscuta ca un ciobanesc abil. In cele din urma, Pomeranian-ul a fost adus in tinuturile Pomerania, localizate pe coasta sudica a Marii Baltice, si, aici, se crede ca rasa a fost prima data obtinuta la dimensiunile de astazi si a primit numele de Pomeranian.
Pana la sfarsitul anilor 1880, rasa nu era atat de bine cunoscuta, dar, ca si in cazul altor rase, Regina Victoria si-a manifestat interesul fata de acest caine, iar popularitatea sa a crescut impresionant. Regina este, in realitate, renumita pentru incurajarea crescatorilor de a continua procesul de dezvoltare a raselor de caini din ce in ce mai mici. Ca si dovada a dragostei sale pentru aceasta rasa, Regina Victoria a solicitat ca mult prea iubitul ei Pomeranian Turi sa fie prezent la inmormantarea sa.
Aspectul exterior si dimensiunile
Pomeranianu-ul, un caine mititel cu o inaltime de circa 18-30 cm la greaban si o greutate de 1-3 kg, arata asemanator unei vulpi mai mici. Blana este pufoasa si deasa, compusa dintr-un puf moale si des si un par exterior cu o textura aspra. Coada lor este purtata in sus si se aseaza pe spate, iar urechile sunt ascutite, triunghiulare si ridicate (verticale). Pomeranian-ul este prezent in varinte monocolor ca si in combinatii de culori.
Personalitatea
Docil si ferm, Pomeranian-ul este un caine activ, cunoscut ca avand o mare personalitate. Rasa se descurca bine intr-un apartament atata timp cat are ceva de facut. Rasa se simte bine si daca este singurul caine al familiei si daca imparte casa cu alti caini. Daca aveti mai mult decat un Pomeranian, galagia, poate deveni o problema. Rasa tinde sa devina foarte zgomotoasa, in special, cand este intr-un grup.
Relatii cu familia si casa
Pomeranian-ul este un caine de casa si un companion grozav, in special pentru adolescenti si adulti. Deoarece este atat de mic, Pomeranian-ul poate fi, in mod accidental, ranit de catre copii foarte mici.
Din moment ce rasa este zgomotoasa si, de obicei, circumspecta cu strainii, Pomeranian-ii pot fi caini de paza buni, dar nu au talia corespunzatoare sa se ridice la nivelul amenintarilor lor verbale.
Dresajul
Pomeranian-ul este un caine inteligent care invata rapid. Multi dintre ei pot fi invatati diferite trucuri. Rasa are nevoie de ore de miscare zilnica pentru a-l feri de orice neplaceri.
Aspecte particulare
Unii crescatori lipsiti de principii nu au dat importanta temperamentului acestui caine, astfel incat, consecutiv, unii Pomeranian-i pot deveni agresivi. Rasa este foarte curioasa si are nevoie de stimulare mentala suficienta pentru a se preveni aparitia problemelor de comportament si a manifestarilor distructive. Blana lor necesita ingrijire zilnica prin periere pentru a preveni formarea caltilor si a nodurilor.
Boli si afectiuni curente
Luxatia patelara este o tulburare ce afecteaza rotula (patela).
Prabusirea (caderea) traheala este o tulburare a traheei. Inelele traheei sunt slabite si cad, avand ca rezultat o tuse persistenta si posibilitatea unei respiratii dificile. Pomeranian-ul este, de asemenea, predispus distociilor si afectiunilor oculare cornice.
In completare, desi acestea nu sunt frecvent intalnite, urmatoarele tulburari au fost, de asemenea, semnalate:
Cataracta determina o pierdere a transparentei normale a cristalinului. Afectiunea se poate produce la unul sau la ambii ochi si poate conduce in timp la pierderea vederii.
Entropionul este o afectiune a pleoapelor ce implica rasucirea spre interior a marginii libere a acestora. Genele de la nivelul marginii libere a pleoapelor irita suprafata globului ocular, putand duce la probleme mult mai grave.
Criptorhidismul este o tulburare manifestata prin lipsa migrarii unuia sau a ambelor testicule in scrot.
Pomeranian-ul poate trai pana la 12-15 ani.
Pomeranian
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: zoopensiune
Mesaj:
zoopensiune
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.